Denník N

Kto je Fehérváry? pýtal sa nás nedávno tréner Ramsay. Mladučký obranca teraz odchádza na MS

Martin Fehérváry na MS do 18 rokov. Foto N – Peter Kováč
Martin Fehérváry na MS do 18 rokov. Foto N – Peter Kováč

Mladšieho obrancu malo Slovensko na MS zatiaľ len raz. „Na svoj vek je veľmi vyspelý a vyzretý, aj ako človek, aj ako hokejista,“ hovoril o ňom jeho švédsky tréner Björn Hellkvist.

Keď sa Denník N v septembri spýtal Craiga Ramsayho, či plánuje do tímu zapracovať mladého obrancu Martina Fehérváryho, reagoval otázkami: „Kto to je? Kde hráva?“ Ramsay dodal, že pri zoznamovaní sa s hráčmi sa zrejme pozrie aj do Švédska a Fínska.

Fehérváryho po prvý raz pozval do reprezentácie počas záverečnej prípravy pred majstrovstvami sveta. Pochvaľoval si jeho výkony a 18-ročný Fehérváry sa napokon prebojoval až do záverečnej nominácie. „Vôbec som ho nepoznal, ale bol tu od začiatku prípravy, hral veľmi dobre a zaslúžil si miestenku na šampionáte,“ povedal Ramsay podľa TASR.

Obranca s výborným pohybom nastupoval v príprave aj so skúseným Dominikom Graňákom a proti Lotyšom strelil prvý reprezentačný gól. „Snažím sa plniť čo najviac pokyny od trénerov. Hrať jednoducho, zodpovedne, a keď tak niečo vytvoriť,“ hovoril Fehérváry.

Historické zápisy

Brať na vrcholné podujatia takých mladých hráčov v minulosti nebolo príliš zvykom, predošlí slovenskí tréneri

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie