Denník N

Hlavne vyvažujme: O čo vlastne ide v RTVS a prečo reportéri v televízii začínajú hovoriť o autocenzúre

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Nie je férové dnes dávať Jaroslava Rezníka na úroveň takých riaditeľov, akými boli Igor Kubiš či Štefan Nižňanský. Ale zároveň sa nedá hovoriť o slobodnej práci redaktorov, ak ich šéfovia verejne napádajú.

Treba to napísať hneď na úvod: od zvolenia nového riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka parlamentom vlani v auguste nedošlo v redakcii spravodajstva k žiadnemu priamemu politicky motivovanému zásahu do vysielania, ktorého výsledkom by bol stopnutý príspevok či jednoznačná cenzúra.

Denník N hovoril s množstvom bývalých aj súčasných redaktorov telerozhlasu a všetci potvrdili, že nič také sa nestalo. No drobných epizód o tom, ako sa nový riaditeľ o večerné správy zaujímal, by sa našlo viacero.

Jedna za všetky. Bolo to vlani pred Vianocami. Predseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko v starom parlamente na Župnom námestí a na Bratislavskom hrade zorganizoval prvý ročník vianočného šachového turnaja, kam si pozval aj bývalého majstra sveta Anatolija Karpova. Danko sa s Karpovom krátko pred turnajom stretol v Moskve.

Riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník sa v ten deň redakcie spravodajstva pýtal, či budú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Médiá

RTVS za Machaja

Slovensko

Teraz najčítanejšie