Denník N

Exminister Maďarič šéfovi RTVS Rezníkovi: Varíte nás ako žabu, som na hrane povedať, že zlyhávate

Marek Maďarič. Foto – TASR
Marek Maďarič. Foto – TASR

Situáciu v RTVS dnes kritizoval aj prezident. Jaroslav Rezník odmietol, aby sa situácia v RTVS označovala ako normalizácia.

Kríza v spravodajstve verejnoprávnej RTVS sa dnes preniesla do Národnej rady. Po prepustení štyroch externých redaktorov si generálneho riaditeľa Jaroslava Rezníka na vypočutie pozval parlamentný mediálny výbor.

Riaditeľa RTVS dal zavolať šéf koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár. Z prostredia Mosta-Híd, ktorého poslanci za Rezníka vlani zahlasovali, aj keď ho dlho odmietali, začalo totiž presakovať, že „čo je veľa, to je veľa“.

Podpredseda parlamentu Bugár však namiesto otázok pre Rezníka tvrdo skritizoval dnešnú výzvu 190 novinárov k RTVS. „Čokoľvek tu povieme, ortieľ už je povedaný. Akokoľvek sa budeme snažiť, sme pre vás politická moc, ktorá sa snaží umlčať novinárov. Viac k tejto téme ani nepoviem, lebo už je rozhodnuté.“

Rezník: Prestaňte hovoriť o normalizácii

Rezník sa na mediálnom výbore snažil pôsobiť pokojne. Pripomenul, že za minulých vedení Slovenskej televízie či zlúčenej RTVS odchádzalo z inštitúcie oveľa viac ľudí. Pripomínal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie