Denník N

Murín by bol ideálnym pracovníkom Rezníkovej RTVS

Ak narazí, Rezník nemá problém ustúpiť. Ľudia ako Murín sú však pravou podstatou každého média, ktoré by chcel riadiť.

Náhly odchod Gustáva Murína z RTVS si slovenská konšpiračná scéna určite dokáže prekrútiť na pravý opak a vysvetliť po svojom – ako ďalší dôkaz, že tu nemáme demokraciu a slobodu slova (viz. napríklad Adela Vinczeová, rodená Banášová).

Veď ako inak si vysvetliť, že taký naslovovzatý intelektuál a vedec nemôže slobodne hlásať svoje „alternatívne“ názory? Liberáli, prisluhovači kapitalizmu, Američanov, toho Maďara Sörösa, židovských plutokratov/moslimských teroristov, Marťanov, protislovenské živly, odporcovia viery a tradičných hodnôt proste neznesú pravdu!

Najlepšie na konšpiračnom myslení je práve to, že nikdy nemusíte priznať chybu a prehodnotiť svoje závery. Čokoľvek, čo sa stane, dokážete s minimom úsilia zapasovať do danej konštrukcie a urobiť z toho dôkaz jej správnosti. Rýchlo a pohodlne získate bezpečný pocit vyvoleného, ktorý všetko vie a chápe lepšie ako ostatní a určite nie je tým lúzerom, za ktorého ho obvykle považujú.

S tým nič nenarobíte, lenivosť je príliš mocná a lákavá. U mnohých konšpirátorov naozaj nejde o to, že by nedokázali pochopiť rozdiel medzi vedou

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

RTVS za Machaja

Komentáre

Teraz najčítanejšie