Denník N

Saková nevie nájsť policajného prezidenta, oslovila už aj odborára na dôchodku Litvu

Peter Kovařík, Štefan Šurka a Miroslav Litva na fotke z roku 2005. Foto N – Tomáš Benedikovič a TASR
Peter Kovařík, Štefan Šurka a Miroslav Litva na fotke z roku 2005. Foto N – Tomáš Benedikovič a TASR

O funkciu nemá záujem krajský policajný riaditeľ v Bratislave Csaba Faragó. Litva sa s ministerkou dohodol, že obaja porozmýšľajú.

Ani dva týždne po svojom vymenovaní do funkcie ministerka vnútra Denisa Saková (Smer) nezvolala tlačovú konferenciu a neoznámila, kto bude novým dočasným policajným prezidentom, kým nezačne platiť nový zákon o jeho výbere.

„Ministerka vnútra má niekoľko mien kandidátov na dočasného policajného prezidenta. Svoje rozhodnutie oznámi v dohľadnej dobe po stretnutí s premiérom,“ napísalo ministerstvo vnútra.

Jedným z kandidátov je aj 65-ročný Miroslav Litva, ktorý bol 25 rokov šéfom policajných odborov a teraz je už na dôchodku.

Litva Denníku N potvrdil, že s ministerkou mal rozhovor, zatiaľ ho však nedokončili. Dohodli sa, že obaja nad tým porozmýšľajú.

„Päť mesiacov je na jednej strane krátka a na druhej strana dlhá doba. Krátka v tom duchu, že niektoré veci, ktoré sa robia alebo majú robiť, trvajú dlhšie, je to otázka štartu, a druhá otázka je, že zas vypadnúť od rodiny, to tiež nie je jednoduché,“ hovorí dlhoročný policajný odborár, ktorý robil aj poradcu Robertovi Kaliňákovi.

„Mali sme diskusiu, som stále na vážkach.“ 

Kaliňáka nehodnotí len negatívne

Litva sa venoval hlavne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie