Denník N

Pellegrini sa zastáva Matečnej, Danko ju posiela za Čižnárom, opozícia chce ministerku pre agropodvody odvolávať

Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. Foto N - Tomáš Benedikovič
Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. Foto N – Tomáš Benedikovič

Generálny prokurátor v stredu ostro kritizoval ministerku Matečnú. Povedal, že štát zlyháva. Premiér odkazuje, že chce vidieť aj prácu polície a prokuratúry.

Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS) má jasnú podporu premiéra Petra Pellegriniho aj šéfa SNS Andreja Danka – a to aj po ostrej kritike generálneho prokurátora pre jej reakciu na agropodvody.

Čižnár v stredu ostro kritizoval ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú (nominantka SNS). Povedal, že štát absolútne zlyháva, čo sa týka farmárov. „Štát mal týchto drobných farmárov chrániť, miesto toho sa podieľal na ich likvidácii. Potom čo chceme, aby títo ľudia niekomu verili v tomto štáte? Aby sa dostali až ku mne? To sa človeku zle počúva.“ Systém, ako je nastavený, je podľa neho „chorý, a to je ešte to prijateľné slovo“.

Opozícia bude chcieť ministerku odvolať, začali už zbierať podpisy na zvolanie schôdze o jej odvolaní. Dôvodom je najmä kauza agrodotácií.

Premiér Peter Pellegrini sa jej zastáva. Na otázku Denníka N, či by mala ministerka Matečná odísť, premiér povedal: „Úplne do detailov vyjadrenia pána prokurátora nepoznám, ale chcem sa spýtať aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Dobytkár

Slovensko

Teraz najčítanejšie