Denník N

Pivónie, poľský fotograf a záhadné svadobné šaty. Britská kráľovská rodina sa chystá na svadbu roka

Meghan Markleová a princ Harry. Foto - ap
Meghan Markleová a princ Harry. Foto – ap

Aktualizované v piatok o 14:00 – Po dvoch rokoch randenia sa britský princ Harry v sobotu ožení s americkou herečkou Meghan Markleovou. Na obrad nepozvali britskú premiérku, amerického prezidenta ani nevlastného brata nevesty.

Aké šaty bude mať nevesta? Aká bude torta? A prinesie mladomanželom šťastie májový dátum?

Svadba britského princa Harryho s americkou herečkou Meghan Markleovou bude síce už túto sobotu, namiesto jej detailov sa však rieši nevestina rodina.

Nepríde otec ani nevlastný brat

Bulvárny web TMZ priniesol správu, že otec Meghan Markleovej nepríde na sobáš, ktorý bude v kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor. Pred niekoľkými dňami prekonal infarkt a čaká ho operácia srdca.

Web TMZ však tvrdí, že to nie je hlavný dôvod jeho neúčasti. Môže za to séria fotografií, ktoré sa objavili v médiách a na ktorých sa otec nevesty pripravuje na svadbu svojej dcéry, napríklad si necháva brať miery na oblek.

Fotografie však nevznikli náhodou, ale boli nainscenované a Thomas Markle za ne prijal peniaze. Otec nevesty žije v USA a v Mexiku a s Meghaninou mamou Doriou Raglandovou sa rozviedol, keď bola budúca manželka britského princa ešte dieťa.

Kensigtonský palác neúčasť otca nevesty nepotvrdil ani nevyvrátil, hoci Markle mal odviesť svoju dcéru k oltáru. Je to však ďalší príbuzný americkej herečky, ktorý nepríde na svadbu. Prvým bol jej nevlastný brat Thomas Markle Jr., ktorý ani nedostal pozvánku.

Sestre aj jej budúcemu manželovi preto napísal list. Britského princa najskôr vyzval, aby svadbu zrušil, o pár dní na to zas poslal list Meghan, v ktorom sa jej ospravedlnil a požiadal o pozvanie.

Podľa britského denníka Independent sa budúca členka britskej kráľovskej rodiny videla s bratom naposledy v roku 2011 a s rodinou svojho otca neudržuje blízke vzťahy.

Výnimočná májová svadba

Medzitým Kensigtonský palác riešil náhradný plán sobotného sobáša a predovšetkým otázku, kto Meghan Markleovú odvedie k oltáru. Spomínala sa hlavne jej mama.

Hoci by išlo o celkom neobvyklé riešenie, nešlo by v britskej kráľovskej rodine o precedens. V minulosti tak urobila už kráľovná Viktória, ktorá obe svoje dcéry sprevádzala k oltáru po smrti manžela, princa Alberta.

Kensingtonský palác však v piatok uviedol, že nevestu k oltáru povedie otec ženícha, princ Charles. Palác tiež dodal, že princ z Walesu je „potešený, že môže slečnu Markleovú týmto spôsobom privítať do kráľovskej rodiny“.

V britskej kráľovskej rodine je tiež výnimočná májová svadba. Väčšina kráľovských svadieb sa totiž konala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kráľovská svadba

Svet

Teraz najčítanejšie