Denník N

Hokejisti odohrajú skupinu budúcoročných MS v Košiciach, nie v Bratislave

Ilustračné foto – TASR
Ilustračné foto – TASR

Rozhodnutie padlo aj z ekonomických dôvodov – v Bratislave budú hrať Česi a Rakúšania.

Slovenskí hokejisti odohrajú zápasy základnej skupiny na budúcoročných domácich majstrovstvách sveta v košickej Steel aréne.

V roku 2011 odohrali Slováci všetky svoje zápasy na vtedy novo zrekonštruovanom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Ak by sa Slovákom podarilo postúpiť zo základnej skupiny, na štvrťfinále sa presunú do Bratislavy.

V základnej skupine Slováci narazia na Kanadu, USA, Fínsko, Nemecko, Dánsko, Francúzsko a Veľkú Britániu.

Slováci mali byť pôvodne podľa renkingu v bratislavskej skupine, no vymenili sa s Nórmi. Takéto zmeny umožňujú organizátorom pravidlá Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Pre umiestnenie Slovákov do Košíc sa organizátori rozhodli aj z ekonomických dôvodov. „Mali sme pripravené prepočty, ale až teraz sa v praxi ukázalo, že boli správne,“ povedal Martin Kohút, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Narážal na Dánov, ktorí svoju reprezentáciu tento rok neumiestnili do hlavného mesta Kodane, ale do Herningu. V Kodani hrali Švédi, ktorých od nej delí len jeden most z mesta Malmö. Podobne blízko to budúci rok budú mať do Bratislavy Česi a Rakúšania.

„To rozhodovanie však bolo hlavne v hodnotovej rovine. U nás sa často rozhoduje ekonomicky a právnicky,“ dodal Kohút a pripomenul, že v roku 2011 Slováci počas domácich MS v Košiciach nehrali.

Slováci chcú na MS prezentovať nového maskota. Kým v roku 2011 to bol vĺčik Gooly, teraz by

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie