Denník N

Sólymos: Bugár by bol dobrý prezidentský kandidát, koalícia nepôjde do volieb spoločne

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

V Moste-Híd diskutujú o tom, kto bude kandidátom na prezidenta. Nezávislého kandidáta nepostavia.

V koaličnej strane Most-Híd diskutujú, kto bude ich kandidát na prezidenta. Diskutujú aj o tom, že by kandidoval ich predseda Béla Bugár. „V rámci strany o tom diskutujeme,“ pripustil podpredseda strany a minister životného prostredia László Sólymos.

Strana chce postaviť vlastného kandidáta. Kto to bude, je podľa neho ešte otvorené a rozhodne o tom snem o dva týždne 9. júna. Bugár podľa ministra nie je jediný, o kom sa hovorí, a padli aj iné mená, nekonkretizoval ich. Pôjde však o človeka zo strany a Sólymos si nemyslí , že by Most-Híd postavil nezávislého kandidáta.

„Bol by dobrým kandidátom,“ povedal o Bugárovi Sólymos. Ale o tom, či bude kandidovať, musí rozhodnúť podľa neho snem. A presviedča ho, aby išiel kandidovať? „Nikoho nepresviedčam,“ povedal pred rokovaním vlády – a to ani Luciu Žitňanskú.

Už v nedeľu Béla Bugár v RTVS hovoril, že podľa neho nebude mať koalícia spoločného kandidáta na prezidenta. O tom, že by mohol Bugár kandidovať hovoril pre Joj minulý týždeň aj Andrej Hrnčiar.

Môže byť prezidentom Slovenska Maďar?

Doba sa podľa ministra zmenila, a tak aj maďarský kandidát by mal podľa neho šancu na zvolenie. „Ľudia sa na to pozerajú inak, v 21. storočí by na Slovensku nemal byť problém, akú má niekto národnosť alebo farbu pleti,“ povedal podpredseda Mosta-Híd. Ak by národnosť alebo farba pleti rozhodovala, bolo by to podľa neho smutné a verí, že to tak nie je. Prezidentské voľby budú o rok.

V prieskume agentúry Focus pre Denník N mal Béla Bugár 5,3 percenta.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prezidentské voľby 2019

Slovensko

Teraz najčítanejšie