Denník N

Viceprezident polície Ábel odchádza, Saková hovorí, že zmeny predstaví v pondelok

Generál Ľubomír Ábel. foto - tasr
Generál Ľubomír Ábel. foto – tasr

Ministerka vyhlásila, že má troch kandidátov na policajného prezidenta. Minulosť jedného z nich, Mariána Slobodníka, podľa nej nie je problém, inak by ho prezident Kiska nevymenoval za generála.

Policajný viceprezident Ľubomír Ábel odchádza na vlastnú žiadosť z funkcie. Potvrdil to Denníku N s tým, že po ôsmich rokoch vo funkcii chce dať prednosť mladším kolegom a rodine. Kto ho vo funkcii nahradí, Ábel nevie.

Ábel sa stal policajným viceprezidentom v čase nástupu vlády Ivety Radičovej, keď bol policajným prezidentom Jaroslav Spišiak. Vo funkcii zostal aj za jednofarebnej vlády Smeru a aj za koalície Smeru, SNS a Mosta-Híd, keď bol policajným prezidentom Tibor Gašpar. V minulosti Ábel pracoval aj vo Vojenskom obrannom spravodajstve, na inšpekcii ministra obrany alebo aj ako policajný vyšetrovateľ a policajný funkcionár na rôznych okresných aj celoslovenských úrovniach.

Ministerka vnútra Denisa Saková (nominantka Smeru) doteraz nepovedala, kto bude novým dočasným policajným prezidentom do zmeny zákona o výbere šéfa polície. Tibor Gašpar je vo funkcii do konca mája.

Saková: Sme blízko

„Sme blízko, máme troch kandidátov a dúfame, že začiatkom budúceho týždňa sa oboznámite s

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie