Denník N

Rostas robil zo seba obeť policajnej brutality. Zamlčal, že mal doma pištole a guľovnice (archív)

Tibor Eliot Rostas na záberoch z roku 2015, keď v Moskve oznamoval zámer založiť na Slovensku ďalšie alternatívne médiá
Tibor Eliot Rostas na záberoch z roku 2015, keď v Moskve oznamoval zámer založiť na Slovensku ďalšie alternatívne médiá

Čitatelia dezinformačných médií si prečítali, ako policajti mierili na šéfredaktora Zem a vek samopalmi za jeho článok o Židoch. V skutočnosti zabezpečovali, aby nebola použitá žiadna z množstva strelných zbraní, ktoré sa u Rostasa nachádzali.

20. októbra 2019 vyšla informácia, že prokurátor podal obžalobu na Tibora Eliota Rostasa za extrémizmus. Pri tejto príležitosti pripomíname starší text, ktorý opisuje okolnosti prípadu.

Prípad Tibora Eliota Rostasa, šéfredaktora časopisu Zem a vek, sa pre čitateľov dezinformačných médií stal dôkazom, že Slovensko sa mení na novodobú totalitu.

Polícia u neho koncom februára urobila domovú prehliadku, ktorá súvisela s obvinením Rostasa z hanobenia rasy a šírenia extrémistických materiálov. Spúšťačom akcie bol článok Klin Židov medzi Slovanmi, v ktorom Rostas obviňoval Židov, že sa už celé generácie snažia rozvracať tunajšiu spoločnosť.

Domovej prehliadke asistovali takzvaní kukláči, čo Rostas opisoval ako policajnú brutalitu. Dezinformačné médiá odvtedy šíria príbeh o tom, ako policajti o pol siedmej ráno vpadli do Rostasovho domu a mierili samopalmi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Slovensko

Teraz najčítanejšie