Denník N

Ženy sú na Slovensku rukojemníčkami šialených nápadov mužov. Tí si s nimi robia, čo chcú

Sediaca žena. Autor – Eugen Nevan. Zdroj – SNG/webumenia.sk
Sediaca žena. Autor – Eugen Nevan. Zdroj – SNG/webumenia.sk

Diskutovalo sa o vážnych veciach, ale presne na úrovni, na akej sa u nás o vážnych veciach diskutuje. Muži napríklad diskutovali o ženách a tak to aj dopadlo.

  • Prokuratúra priznala nedostatky pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.
  • Nový šéf armády Daniel Zmeko má medailu za pôsobenie v Afganistane, aj keď tam len chodil na návštevy.
  • Kandidatúru na prezidenta oznámil aj šéf Slovenského hnutia obrody Róbert Švec, takže to vyzeralo, že fašistických kandidátov bude viac ako fašistov.
  • Potvrdilo sa, že lietadlo nad Ukrajinou zostrelila ruská armáda a poslanec Ľuboš Blaha skonštatoval, že Rusko hasí konflikty, ktoré po svete rozpútavajú Spojené štáty.

Diskutovalo sa o sprísnení interrupcií a to presne na takej úrovni, na akej sa na Slovensku diskutuje o zásadných problémoch. Poslanec OĽaNO Marosz napríklad povedal, že nechcené deti, ktoré by sa po sprísnení zákona narodili, by boli vhodné na adopciu. 

V praxi by to teda znamenalo, že matka by musela vynosiť nechcené dieťa a následne ho dať do ústavu, kde by spolu s množstvom ďalších nechcených detí čakalo na adopciu. A to by bolo dobré. Dobré by to bolo najmä preto, že detí na adopciu sú ústavy plné už dnes, akurát tie deti nie sú také, ako si ich predstavujeme – nie sú naše, čiže biele.

Ešte lepšie to však bolo koncom týždňa, keď namiesto piatka zrazu prišlo 16. storočie. Vyšiel rozhovor s kňazom, ktorý vysvetlil, že každá antikoncepcia je zlo, namiesto sexuálnej výchovy majú ľudia žiť pekne a dobre a žena je tak celkovo chodiacou maternicou a je z toho šťastná. Alebo by mala byť.

Je fascinujúce, ako veľmi nám záleží na nenarodených deťoch a ako málo nám záleží na tých narodených. Tých narodených sú totiž plné detské domovy a osady a my ich nechávame tak, lebo, povedzme si pravdu, nie sú biele. 

Namiesto toho odmietame sexuálnu výchovu aj antikoncepciu a chceme sprísniť interrupcie. Hovoríme vlastne, že žena nemá právo pred, počas ani po a výmenou za túto skvelú ponuku potom celú starostlivosť o dieťa kladieme na jej plecia – lebo, a to je ďalšia časť, o deti sa má starať žena.

V poriadku, len stále nie je jasné, prečo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie