Denník N

Poslanci Smeru: Pellegrini urobil dobre, keď stopol Slobodníka pre Bašternáka

Zdroj fotografie: Úrad vlády SR
Zdroj fotografie: Úrad vlády SR

Ministerka vnútra podľa Jaroslava Bašku nevedela o tom, že zať kandidáta na policajného prezidenta podniká s Bašternákom. Spor medzi Ficom a Pellegrinim by podľa Erika Tomáša bol cestou do pekla.

Ak chce byť niekto vo významnej verejnej funkcii, nemali by byť on ani jeho rodina nijako spojení s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, obžalovaným z vážnych daňových trestných činov. To je odkaz, ktorý podľa poslancov Smeru vyslal premiér Peter Pellegrini, keď zastavil vymenovanie policajného pridelenca v Chorvátsku Mariána Slobodníka za policajného prezidenta. Jeho zať staval s Bašternákom outlet Voderady.

„Premiér sa ku kritériám, ktoré má spĺňať prezident policajného zboru, vyjadril a informoval o nich aj ministerku vnútra. Zároveň verejne nebude hodnotiť či komentovať jednotlivých uchádzačov o tento post,“ píše sa v stanovisku.

„Myslím si, že po informáciách, že pán Bašternák podnikal so zaťkom pána Slobodníka, urobil pán predseda vlády správne,“ povedal trenčiansky župan a člen predsedníctva Smeru Jaroslav Baška.

„Spoločnosť meno pána Bašternáka dlhší čas počúvala a v súčasnosti by nebolo vhodné mať takéto prepojenia, aj keď to bol jeho zať, kto podnikal s pánom Bašternákom,“ hovorí Baška.

Podľa poslanca nejde o žiadny konflikt medzi Pellegrinim a Robertom Ficom a Robertom Kaliňákom, ktorí presadzovali Denisu Sakovú za ministerku vnútra.

„Určite nejde o žiadny signál voči pánovi Kaliňákovi alebo pánovi Ficovi, skôr ide o to, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Policajný prezident

Slovensko

Teraz najčítanejšie