Denník N

Gynekologička: Prečo Kotleba nejde darovať obličku? Takisto by tým zachránil život. Jeho však nik nenúti

Ilustračné foto – TASR
Ilustračné foto – TASR

„Neboli to ženy zhýralého životného štýlu, ako tvrdí Kotleba, boli to normálne ženy,“ hovorí gynekologička Denisa Marcišová o klientkach, ktorým robila interrupciu.

Šesť rokov robila gynekologičku v súkromnej bratislavskej nemocnici, pred ktorou sa pravidelne modlievajú kresťania. Na klinike robia lekári aj interrupcie a veriaci sa takto snažia od týchto zákrokov odradiť prichádzajúce ženy. Denisa Marcišová hovorí, že za ten čas na súkromnej klinike urobila interrupciu stovkám žien, no oveľa viac ženám pomohla porodiť svoje dieťa.

„Veľmi ľahko sa hovorí, že nikdy by som nešla na potrat, že som proti potratom, kým človek nestojí pred tou situáciou. Len samotná žena vie, na čom je, a hľadá v tom potrate nejaké východisko z núdze,“ hovorí Marcišová.

Návrh na sprísnenie interrupčného zákona, ktorý do parlamentu predložil Marian Kotleba, vníma citlivo nielen ako lekárka, ale aj ako žena, ktorej práva sa návrh snaží obmedziť.

„Veľmi sa ma ako človeka dotýka, že niekto chce siahnuť na to najsúkromnejšie a najintímnejšie pre nejaké dobro národa,“ hovorí. Kotleba svoj návrh odôvodňuje aj tým, že na Slovensku sa rodí málo detí. „Ľudia majú mať deti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Interrupcie

Slovensko

Teraz najčítanejšie