Denník N

Boris Kollár: Kiska nám zoberie možno percento, do exekutívy nepôjdem ani po voľbách 2020

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda Sme rodina obhajuje hlasovanie s kotlebovcami a tvrdí, že nemá nič proti homosexuálom, iba proti „hysterickým buznám“.

Za posledné tri mesiace sa v politike zmenilo veľa. Zavraždili Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú, hromadné protesty spôsobili, že Fico nie je premiér a vystriedal ho Pellegrini. Viackrát ste povedali, že so Smerom do vlády ísť nechcete. Bol by pre vás prijateľný Smer, kde má zásadné slovo Pellegrini?

Veľmi nerád hovorím, s kým áno a s kým nie. Je to krátkozraké a aj dosť slabomyseľné. Človek by mal mať v prvom rade pokoru. Dnes máme veľmi dobré čísla, naším prvoradým cieľom bude sa do parlamentu opäť dostať. Mám súkromnú métu – mať dvojciferné číslo – a urobím všetko, aby som ho dosiahol. Hovorí sa však: nekrič hop, kým nepreskočíš plot.

Vaši voliči určite chcú počuť odpoveď na otázku, ktorú kladiem. Pôjdete do vlády so Smerom? Sulík povedal, že ako budúceho koaličného partnera vylučuje aj SNS. Išli by ste do vlády so SNS?

Je pre mňa veľmi dôležité, kto tie strany vedie a ovláda. Pokiaľ je to politik, je to v poriadku. Pokiaľ to je oligarchia, v poriadku to nie je. Viem s určitosťou povedať, že nepôjdeme so stranou, za ktorou je oligarchické alebo biznisové pozadie, a je jedno, aká strana to bude.

Potom to máte pomerne jednoduché.

Ani nie. Aj o tom Andrejovi (Dankovi – pozn. red.) som si myslel, že je čistý, a nie je. Dnes si môžem niečo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Sme rodina

Slovensko

Teraz najčítanejšie