Denník N

Kuffa v parlamente

Marián Kuffa. Foto – N
Marián Kuffa. Foto – N

Soška náboženského gýča a svätená voda v parlamente je nová úroveň politického diskurzu.

Autor je teológ

Marián Kuffa v parlamente s gýčovou soškou a kŕdlikom svojich sympatizantov v sprievode Milana Mazureka už nenecháva priestor na pochybnosti. Aktivistická skupinka Zastavme zlo z Istanbulu o sebe opäť povedala niečo veľmi dôležité. Vníma ĽSNS ako svojho strategického spojenca. Návšteva tohto bizarného kŕdlika s vystrašenými pohľadmi a so soškou v ruke v parlamente je symbolikou, ktorú by sa mal pokúsiť prečítať každý vnímavý a demokraticky zmýšľajúci človek.

Po fašistoch sa do Národnej rady chystajú už aj náboženskí fundamentalisti. Už si ho boli pozrieť zvnútra. V sprievode fašistov. KBS sa k situácii opäť vyjadrila veľmi rezervovane. Pri jednoznačných postojoch v iných otázkach je zrejmé, že ak sa ku Kuffovmu výletu do parlamentu katolícki biskupi nevedia verejne odmietavo vyjadriť, tak jedinou interpretáciou je fakt, že Marián Kuffa sa vyjadruje s vedomím svojho nadriadeného a s jeho súhlasom.

No možno je všetko inak a podobne ako slovenská spoločnosť si ani katolícki biskupi nie sú celkom istí, či je dobré spolupracovať s fašistami, keď biskupské ciele posvätia kotlebovské prostriedky.

Vidíme to? V tajných voľbách

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie