Denník N

Kandidátom SaS, OĽaNO a Sme rodina na bratislavského primátora je Ján Mrva, objavujú sa prvé spory a tvrdé odkazy

Ján Mrva. Foto N – Tomáš Benedikovič
Ján Mrva. Foto N – Tomáš Benedikovič

Richard Sulík uznáva, že Ján Mrva nie je „prudký liberál“. Igor Matovič posiela nepriame odkazy Matúšovi Vallovi. KDH sa hnevá.

Kandidátom SaS, OĽaNO a Sme rodina na bratislavského primátora je Ján Mrva, ktorý získal nečakane dobrý výsledok vlani v župných voľbách.

Skončil vtedy až štvrtý, no súboj bol veľmi vyrovnaný a Mrva získal 16 percent hlasov, teda zhruba o štyri percentuálne body menej ako župan Juraj Droba (SaS).

Odkaz Vallovi

Ide o kandidáta OĽaNO Igora Matoviča, ostatné strany sa pridali – SaS na základe dohody ešte zo župných volieb, v ktorých SaS postavila svojho člena Juraja Drobu.

„Nehľadali sme po baroch, salónoch, nehľadali sme na koncertoch,“ predstavil Mrvu Matovič. Narážal zjavne na hudobníka skupiny Para a architekta Matúša Valla, ktorý už oznámil svoju kandidatúru na primátora.

Matovič hovorí, že Mrva nemá blízko k developerom ani k finančným skupinám.

Mrva hovorí, že zostáva nezávislým kandidátom s podporou politických strán. Je otvorený podpore ďalších demokratických strán. Hrdí sa postavenými parkmi vo Vajnoroch, dvomi škôlkami či novým domom kultúry. „Také isté riešenia ponúkam aj pre Bratislavu.“

„Ján Mrva nie je prudký liberál,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie