Denník N

Odomykáme – Policajný prezident Lučanský: Načo budem hovoriť o Kočnerovi? Presvedčia vás až skutky

Nový policajný prezident Milan Lučanský hovorí, že v Moldave nad Bodvou boli aj podozrenia, že Rómovia sa zbili sami. Zohnať ľudí na policajné funkcie je podľa neho ťažké, keďže ide len o dočasné obdobie.

Prečo ste na tlačovej besede, kde vás predstavovala ministerka Saková, povedali, že vašimi prioritami sú migranti a terorizmus?

V ten deň ma ovplyvnilo, že bol teroristický útok v Belgicku, kde zomreli policajti. Zatiaľ sa všetci tvárime, že sa nás to netýka, kým sa tu niečo nestane. Ak sa tu niečo také stane, už bude neskoro, preto sa na to budem pýtať. Pokiaľ ide o migráciu, vidíte, čo sa deje na Blízkom východe. Ak nás v Turecku nepodržia, môžeme sa pripraviť na veľkú vlnu a budeme mať čo robiť.

Verejnosť však po vražde novinára a aj teraz Filipínca čakala, že poviete, že vašimi prioritami je vyriešenie vraždy, kauzy, o ktorých písal Ján Kuciak, alebo extrémizmus. Preto aj ľudia stáli na námestiach a preto došlo aj k zmenám na ministerstve vnútra.

Chápem, čo hovoríte, ľudia chceli zmenu a tá sa udiala. To, čo hovoríte, to je samozrejmosť, ja som hovoril o víziách. Mám vám rozprávať, že Kočner bude potrestaný? Potom sa ma každý mesiac budete pýtať, čo je s tým Kočnerom.

Každý týždeň.

Tak vidíte. V konkrétnych veciach vás presvedčia len skutky, nie rozprávanie do vetra. Nezávisí všetko len od môjho názoru, závisí od svedkov, prokuratúry, všetkého možného. 

Koaličná kríza

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie