Denník N

Obhajobu Mizíka pri rasistickom statuse na Facebooku stavajú aj na tom, že nevie pracovať s počítačom

Poslanec Stanislav Mizík v apríli v deň, keď mu policajti prehľadávali poslaneckú kanceláriu. foto – tasr
Poslanec Stanislav Mizík v apríli v deň, keď mu policajti prehľadávali poslaneckú kanceláriu. foto – tasr

Kotlebovcovi Stanislavovi Mizíkovi je problém sa dovolať, je problém si predstaviť, že by napísal facebookový status, nevie ovládať počítač, tvrdil na špecializovanom súde podpredseda strany Milan Uhrík.

Každý poslanec parlamentu má pridelený počítač, no Stanislav Mizík na ňom nepracuje. Nevie ho ovládať a radšej si aj v parlamente robí poznámky rukou. Takto opísal svojho kolegu podpredseda ĽSNS Milan Uhrík. Vypovedal tak na špecializovanom súde v Pezinku, ktorý pojednáva Mizíkovu obžalobu.

Mizík doposiaľ nevypovedal. Mlčal pred vyšetrovateľom a okrem toho, že je „nevinný“, sa na súde nevyjadril. Mlčí aj pred novinármi.

Prísť mal aj Marián Kotleba, ktorý sa však ospravedlnil. Je v zahraničí.

Na Facebooku kritizoval vyznamenania – lebo židia

Poslancovi a učiteľovi hrozí trest za zverejnený status na Facebooku, v ktorom kritizoval prezidenta Andreja Kisku za minuloročné štátne vyznamenania. Nepozdávalo sa mu, že sa medzi vyznamenanými ocitli aj židia. Poukázal na ocenenie Ivana Kamenca, Evy Mosnákovej či Juraja Herza.

„Pokiaľ ide o počítač, tak pri všetkej úcte k nemu, ale on by nebol schopný niečo také napísať,“ obhajoval kolegu zo strany Uhrík. Mizíkovi je podľa neho aj problém sa dovolať. Býva totiž tam, kde „ani srnky signál nemajú“.

Mizík pôsobí v Rimavskej Sobote.

Uhrík na súde tiež hovoril o tom, že ich strana nemá na Facebooku žiadnu oficiálnu stránku a že nevie, kto je autorom sporného statusu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kotleba

Slovensko

Teraz najčítanejšie