Denník N

Vallo, PS a Spolu chcú za bratislavské starostky Táňu Kratochvílovú, Danu Kleinert a Janu Poláčikovú

Matúš Vallo pri predstavení kandidátok Teamu Vallo a PS/Spolu na starostky v Bratislave. Dana Kleinert (vpravo) kandidovala za starostku Starého Mesta. foto N – Tomáš Benedikovič
Matúš Vallo pri predstavení kandidátok Teamu Vallo a PS/Spolu na starostky v Bratislave. Dana Kleinert (vpravo) kandidovala za starostku Starého Mesta. foto N – Tomáš Benedikovič

Matúš Vallo predstavil aj 25 svojich kandidátov na mestských poslancov. Ftáčnik a Nesrovnal išli do volieb sami.

Do starostovských volieb v troch najväčších mestských častiach Bratislavy idú tri ženy. Matúš Vallo a strany Progresívne Slovensko a Spolu predstavili Danu Kleinert ako kandidátku na starostku Starého Mesta, Táňu Kratochvílovú v Petržalke a Janu Poláčikovú v Ružinove.

Zároveň Team Vallo a tieto dve strany predstavili 25 kandidátov na mestských poslancov.

Kratochvílová, Kleinert, Poláčiková

Táňa Kratochvílová je expertka na dopravu, do konca roku 2015 bola hlavnou dopravnou inžinierkou Bratislavy, z magistrátu odišla po nezhodách s primátorom Ivom Nesrovnalom a jeho vedením magistrátu.

„Petržalku poznám dobre a vnímam zle, že obyvatelia sú často informovaní o kauzách namiesto toho, aby počúvali o dobrých veciach,“ povedala Kratochvílová. Chce predovšetkým zlepšiť dopravu a možnosti parkovania, ale aj dosiahnuť to, aby ľudia neodchádzali za kultúrou cez rieku do mesta.

Dana Kleinert je dizajnérka a riaditeľka Slovak Fashion Council a spolu s manželom Oliverom Kleinertom sa aj verejne angažovali. Mali napríklad kontajnery urban Kontakt na bratislavskom Šafárikovom námestí, s ktorými sa odtiaľ stiahli po sporoch s vedením Starého Mesta na čele so starostom Radovanom Števčíkom (nezávislý s podporou Smeru). Dana Kleinert hovorila, že pri zmene na lepšie mesto „potrebujeme spájať a nie rozdeľovať“.

Jana Poláčiková je vysokoškolská pedagogička a projektová manažérka pre vedu a výskum. „Som odhodlaná vstúpiť do komunálnej politiky a urobiť zmenu, po ktorej je veľká spoločenská objednávka – ľudia chcú nových, neskorumpovaných politikov,“ hovorí Poláčiková. Ružinov je bratislavskou mestskou časťou s najväčším developerským rastom.

Ftáčnik ani Nesrovnal nevedeli presvedčiť poslancov

Na mestských poslancov za Team Vallo a strany Progresívne Slovensko a Spolu bude kandidovať 25 ľudí, medzi nimi aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie