Denník N

Špirko: Ponuku od Čižnára na zasadačku možno využijem nabudúce

Vasiľ Špirko. Foto - tasr
Vasiľ Špirko. Foto – tasr

Prokurátor Vasiľ Špirko stojí pred disciplinárnou komisiou a nevie, ako pokračuje vyšetrovanie podozrení, o ktorých svedčil daňový podvodník Varga. Dúfa, že ešte bude môcť pracovať ako prokurátor.

Disciplinárna komisia do piatku rozhodne o tom, či Špirkova tlačovka o vážnych podozreniach z korupcie na ministerstve vnútra bola v poriadku.

Je nejaký dôvod na to, aby bolo pojednávanie s vami neverejné?

To nemôžem hodnotiť, bolo to rozhodnutie predsedu disciplinárnej komisie. Je tam spisový materiál, ktorý je ešte živou vecou a to je dôvodom na prijatie takéhoto opatrenia. Ako strany konania to musíme akceptovať.

Myslíte si spätne, že to bolo dobré rozhodnutie verejne vystúpiť?

So svojím vystúpením som vnútorne stotožnený. Konal som na základe vlastného presvedčenia a postupu, na tom zotrvávam, na tom sa nič nemení ani s prihliadnutím na dnešné disciplinárne konanie. Stojím si za svojím postupom. Vychádzal som z určitých okolností, ktorými som v tom čase disponoval. Bolo mi nezákonne vznesené obvinenie a bol som postihovaný, domnieval som sa, že to bolo nezodpovedajúce danej skutočnosti a účelové zo strany osôb, na ktoré som poukázal v trestnom oznámení.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prokurátor Špirko

Slovensko

Teraz najčítanejšie