Denník N

Lubyová ju uviedla ako členku skupiny, ktorá robila na reforme. Analytička tvrdí, že finálny dokument nevidela

Ministerka Martina Lubyová (vľavo) a riaditeľka projektu To dá rozum Renáta Hall (vpravo). Foto – TASR
Ministerka Martina Lubyová (vľavo) a riaditeľka projektu To dá rozum Renáta Hall (vpravo). Foto – TASR

Ministerka neukázala, kedy chce čo z reformy školstva presadiť a koľko by to malo stáť. V dokumente, ktorý mal byť reformou, neukázali termíny.

Reforma, ktorá mala ukázať plánované zmeny školstva na Slovensku počas nasledujúcich desiatich rokov, má vyše 60 strán. Minulý týždeň ju schválila vláda.

V závere dokumentu sú uvedení ľudia, ktorí na reforme mali pracovať a boli súčasťou pracovných skupín, ktoré ju pripravovali. V pracovnej skupine pre oblasť vysokého školstva je napísaná v tomto zozname aj Renáta Hall, riaditeľka projektu To dá rozum.

Hall však hovorí, že na dokumente nespolupracovala. Na Facebooku napísala: „Chcem aj tu verejne deklarovať, že ja som sa na materiáli, ktorý ministerka školstva v stredu predstavila, nepodieľala. Moje meno tam je uvedené napriek mojej žiadosti, aby to tak nebolo, keďže s materiálom nemám nič spoločné.“

Sedela v skupine, nevie, čo sa stalo s pripomienkami

Analytička Hall hovorí, že sa zúčastnila rokovaní pracovných skupín, kam ju prizvali. „Mali sme možnosť pripomienkovať prvú verziu tabuľky s implementačnými krokmi. Neviem však, či a ako sa naše pripomienky dostali do finálneho dokumentu, keďže žiaden dokument po pripomienkach som nevidela. Zároveň vidím, že viaceré moje pripomienky neboli zahrnuté v normách, ktoré teraz ležia v parlamente – zákon o zabezpečovaní kvality vysokoškolského vzdelávania a s ním súvisiaca novela zákona o vysokých školách,“ hovorí Hall.

Na začiatku sedenia pracovnej skupiny, ktorá bola 1. marca,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Školstvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie