Naučte sa správne používať všetky strany strúhadla, aj malé zúbkované otvory môžu byť užitočné

Strúhadlo tiež môžete pred použitím zľahka pofŕkať kuchynským olejom, aby sa vám neskôr ľahšie umývalo.

Foto – Deb Lindsey/The Washington Post

Píše Becky Krystalová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Ak vlastníte to najtypickejšie zo všetkých strúhadiel, pravdepodobne má štyri strany a vy obyčajne používate iba jednu či dve z nich. V mnohých domácnostiach ho využívajú ešte menej, a to zväčša na strúhanie syra.

Nemusíte sa preto hanbiť, aj ja som na tom celkom podobne. Existuje hneď niekoľko spôsobov, ako použiť aj zvyšné strany strúhadla. Nastal správny čas vyskúšať, čo dokážu.

Najväčšie diery

Najväčšie diery sa zvyčajne nachádzajú na jednej zo širších strán strúhadla. Ak strúhate syr, zvyčajne využívate práve túto stranu. Je totiž vhodná na tvrdé syry ako čedar, aj na tie mäkšie ako mozzarella.

Vložte syr na pár minút do mrazničky, aby sa vám ľahšie strúhal. Strúhadlo tiež môžete zľahka postriekať kuchynským olejom, aby sa vám po použití ľahšie umývalo, aj samotné strúhanie pôjde ľahšie.

Táto strana je užitočná aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Dennika N.

Pridajte sa k predplatiteľom

Dnes na DenníkN.sk

Najčítanejšie

| |