Denník N

My všetci sme Moldava

Robert Fico vo februári 2014 s Robertom Kaliňákom prišli na obvodné policajné oddelenie v Moldave nad Bodvou, aby miestnym policajtom vyjadrili podporu. Foto - TASR
Robert Fico vo februári 2014 s Robertom Kaliňákom prišli na obvodné policajné oddelenie v Moldave nad Bodvou, aby miestnym policajtom vyjadrili podporu. Foto – TASR

Zmlátili ťa? Dobre ti tak.

Aj by som na znak solidarity povedala „Je suis Moldava“, no dotknutí ľudia by mohli oprávnene protestovať, že my im môžeme nanajvýš držať palce a poukazovať na porušenia ich práv, ale nimi nikdy nebudeme, lebo jednoducho netušíme, aké to je – žiť v koži bytosti, ktorá na Slovensku nemá plné práva, pretože štátne orgány šliapu po vlastných zákonoch.

O slovenských orgánoch činných v trestnom konaní si všeobecne myslím všeličo a okrem iného aj to, že toto by si voči mne nedovolili. Konkrétne toto si dovoľujú len voči Rómom a iným bezprávnym (ako sa oni nazdávajú) skupinám obyvateľstva.

A presne tu robím veľkú chybu. Ak je totiž dnes na Slovensku možné, aby policajti vbehli komukoľvek do obydlia a zmlátili ho, a keď sa mu nepáči, šup s ním pred súd, tak si radšej natlčme do hlavy, že sa to môže stať komukoľvek.

Áno, pripomína to aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie