Denník N

Policajný vyšetrovateľ: Riaditeľ okresnej polície v Komárne ma prenasleduje, ponižuje, zneužíva svoje právomoci a porušuje zákony

Policajný vyšetrovateľ Lórant Pasztorek. Foto – archív L. P.
Policajný vyšetrovateľ Lórant Pasztorek. Foto – archív L. P.

O desivých pomeroch na okresnej polícii v Komárne otvorene prehovoril skúsený vyšetrovateľ Lórant Pasztorek.

Za celé roky v službách polície nebol ani raz disciplinárne riešený. Zadržal a obvinil viacnásobného vraha Štefana Szabóa, dokumentoval najväčší záchyt drog v okrese, zachránil život človeku, ktorý chcel spáchať samovraždu skokom z mosta do rieky. 

Pre Denník N podrobne v rozhovore opisuje, ako sa ho okresný riaditeľ polície v Komárne dlhodobo snaží odstrániť z funkcie vedúceho 2. oddelenia vyšetrovania.

Hovorí o tom, že riaditeľ zneužíva svoje právomoci a porušuje zákony. Upozornil na to policajnú inšpekciu, ale keďže sa tým podľa neho nezaoberala, ako mala, podal teraz trestné oznámenie na generálnu prokuratúru.

V deň rozhovoru (19. júna, pozn. autora) mu v práci oznámili, že okresný riaditeľ spracoval podnet na jeho disciplinárne riešenie.

Tvrdíte, že okresný riaditeľ polície v Komárne Dušan Dragúň sa vás chce zbaviť. Prečo?

Všetci moji nadriadení sú s mojou prácou spokojní, pýtal som sa ich na to opakovane. Potvrdí to riaditeľ odboru kriminálnej polície, jeho zástupca, dokonca aj zástupca okresného riaditeľa. Žiaľ, riaditeľ ide proti mne a dlhodobo ma ponižuje.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

Slovensko

Teraz najčítanejšie