Denník N

Aj v 33 rokoch hrá skvele a prekonáva rekordy. Ronaldo môže dotiahnuť Portugalsko ďalej, ako sme čakali

Foto - AP
Foto – AP

Ronaldo je pre svoju krajinu nenahraditeľný. Strelil všetky štyri góly svojho tímu a potvrdil, že hoci má 33 rokov, na svetový šampionát prišiel vo vrcholovej forme.

Aj na majstrovstvách sveta sme sa na sociálnych sieťach nevyhli porovnávaniam Messiho a Ronalda. Zatiaľ čo Messi proti Islandu nepremenil penaltu a Argentína vo frustrujúcom zápase získala iba bod po remíze 1:1, Cristiano Ronaldo dal v prvom dueli Španielom deň predtým tri góly a včera proti Maroku opäť jediným gólom zápasu už zo štvrtej minúty dokázal, že je najdôležitejším hráčom Portugalska.

Portugalci neboli skvelí, v zápase s Marokom mali od dokonalosti naozaj veľmi ďaleko. Severoafrický tím mal dokonca vo viacerých fázach zápasu prevahu, ktorú však nevyužil. Keďže zverenci Hervého Renarda prehrali aj v prvom dueli s Iránom (tiež 0:1), na svetovom šampionáte končia.

Je to kruté, lebo v oboch zápasoch hrali naozaj dobre. Predpokladá sa, že v poslednom zápase so Španielskom prehrajú  – podľa viacerých expertov sa tak stanú jedným z najlepších tímov v histórii majstrovstiev sveta, ktoré na záverečnom turnaji nezískali ani jeden bod.

Má 33, no stále napreduje

V prípade Ronalda to však nebolo iba o strelení jediného gólu – hviezda Realu Madrid sa na ihrisku správala ako skutočný líder. Ignoroval to, že fanúšikovia Maroka skandovali Messiho meno, a odohral výborný zápas. Nemusel streliť ani hetrik – stačilo to, aký obrovský bol jeho vplyv na spoluhráčov a hru celého tímu.

Vytvoril niekoľko šancí pre iných a krátko pred prestávkou sa dostával do výbornej pozície v súperovej šestnástke, keď ho za cenu žltej karty stihol ešte pred pokutovým území zastaviť stopér Juventusu Turín Medhi Benatia.

V druhom polčase sa jeho rola na ihrisku zmenila

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MS vo futbale

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie