Denník N

Andrej Danko: Bol som pod tlakom lobistov spojených so švédskymi zbrojármi

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda SNS Andrej Danko poskytol prvýkrát od vzniku vlády rozhovor Denníku N. Hovorí, že toto leto koaličnú zmluvu asi nevypovie a neurobí to ani pre armádne nákupy, ktoré sú podľa odborníkov netransparentné. Danko si to nemyslí.

Podcasty nájdete na: Apple podcastyPodbeanAmazon AlexaStitcherRSS

Predseda vlády Peter Pellegrini o nákupe stíhačiek povedal, že sa netreba ponáhľať. Chce si porovnať ponuky a odstrániť šumy, či niekto niečo ponúkol alebo neponúkol. Súhlasíte s tým?

Samozrejme, že súhlasím. Je dôležité, aby to pred rokovaním vlády prejednal inštitút Hodnota za peniaze, aby s tým bol komfortný minister financií, predseda vlády aj najvyšší veliteľ ozbrojených síl pán prezident Kiska. Ak budú tieto veci dodebatované, ako sa hovorí slangovo doštrngané, môžu ísť na rokovanie vlády. Veľmi dôležité je, že dnes neunikajú interné informácie o rokovaní o tejto záležitosti a že je to prirodzená súťaž výrobcov, ktorí sú relevantní pre slovenský trh.

Budete rešpektovať to, čo povie Hodnota za peniaze?

Samozrejme, vždy rešpektujeme postoj takýchto inštitúcií. Chcel by som ale povedať, že o tejto veci nerozhoduje Danko a SNS. Na ministerstve obrany je tím

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

SNS

Slovensko

Teraz najčítanejšie