Denník N

Zbabelí politici sa už nemusia báť potratov

Odhodlaní navrhovatelia sprísnenia potratov dokázali vyvolať dojem, že je za nimi odhodlaná väčšina. Čísla tomu odporujú.

Takmer dve tretiny voličov sú proti sprísňovaniu potratovej legislatívy. Keďže sme tu ešte nedávno naplno intenzívne žili návrhom fašistov, ktorí presne toto požadovali a nemalá časť konzervatívcov ich v tom aj podporovala, je to užitočná informácia.

Podiel ľudí odmietajúcich potraty je zároveň príliš veľký na to, aby sa dal vysvetliť len tým, že išlo o návrh ĽSNS, a preto ľudia húfne anketárom odpovedali, že sprísňovanie nechcú.

Samozrejme, kotlebovci majú pocit, že im táto téma pomôže vytĺcť nejaké percentá bez ohľadu na fakty, preto sa jej budú ďalej držať.

Nejaký nový prieskum z radu iných nepresvedčí ani autentických veriacich, ktorí sú úprimne presvedčení, že umelý potrat je vražda. Pre nich by sa nič nezmenilo ani vtedy, keby bolo proti sprísneniu 99,9 percenta opýtaných. V ich prípade ide o vec presvedčenia a nie je pre nich rozhodujúce, aká časť spoločnosti ho spolu s nimi vyznáva.

Koho by zistenia Focusu ovplyvniť mohli, sú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie