Denník N

Aperol obsahuje u nás menej alkoholu ako v Nemecku a je drahší, ukázal český test

Zdroj – Adost.cz
Zdroj – Adost.cz

Distribútor nápoja tvrdí, že originálna talianska receptúra je s nižším obsahom alkoholu, teda tá, ktorá je určená aj pre náš trh.

V letných mesiacoch vyhľadávaný likér Aperol, ktorý sa predáva v slovenských a českých obchodoch, má nižší obsah alkoholu ako ten, ktorý sa dostáva na pulty predajní v Nemecku. Ukázal to porovnávací test, ktorý urobili tvorcovia českého spotrebiteľského programu Adost.

Už pri pohľade na etikety je podľa neho jasné, že Aperol pre nemeckých spotrebiteľov má 15 % alkoholu, kým ten pre Slovensko a Česko má 11 % alkoholu. Treba však priznať, že český a slovenský trh nie sú v nižšom obsahu alkoholu tohto nápoja jedinými. Podľa podnetov spotrebiteľov je jasné, že 11-percentný obsah alkoholu má tento nápoj napríklad aj v Taliansku, Holandsku či vo Švajčiarsku.

Distribútor nápoja v Česku a na Slovensku – spoločnosť Coca-Cola HBC – tvrdí, že nižší obsah alkoholu v likéri Aperol na Slovensku a v Česku je z daňových dôvodov. Spoločnosť tiež tvrdí, že zloženie s nižším obsahom alkoholu je totožné s originálnou talianskou receptúrou.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Kvalita potravín

Ekonomika

Teraz najčítanejšie