Denník N

Kto bude hrať na Pohode a prečo

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Šéf festivalu upozorňuje na najzaujímavejšie tohtoročné mená v programe a vysvetľuje, podľa čoho ich vyberal.

ŠTVRTOK

Slovenský komorný orchester

Urpiner stage 19:00

Výnimočný je otvárací koncert. Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala pod vedením Ewalda Danela zahrá Biblické piesne Antonína Dvořáka, Zeljenkovu Musicu slovaca, úryvok z Vivaldiho Štyroch ročných období, potom pieseň Aká si mi krásna a Mozartovu Ave Verum Corpus. Čo je na tom výnimočné je, že na tento koncert sú prizvané zbory z celej krajiny a každý, kto vie spievať Dvořákove Biblické piesne, si ich môže prísť zaspievať. Je to koncert venovaný Martine Kušnírovej a Jánovi Kuciakovi.

Chemical Brothers

Urpiner Stage 0:00

Som veľmi rád, že ich máme, pretože je to jedna z kapiel o ktoré sa snažím roky, odkedy máme veľké mená na festivale. Má z nich radosť a mám vždy radosť, keď sa aj kapely snažia prísť s nejakými zaujímavými spojeniami ako je napríklad Billy Barman so SĽUK-om (Orange stage 20:00) alebo Polemic s Dr. Ring Dingom (Orange stage 22:30) na oslave svojej tridsiatky.

PIATOK

Rebel Babel & Textilanka

Urpiner stage 13:00

Prvýkrát na festivale, v hlavnom meste dychovky, pretože Trenčín je mesto dychovky, sa jedna z týchto dychoviek objaví na hlavnom pódiu, hneď na otváracom koncerte. Textilanka bude v zaujímavom spojení s poľskou kapelou Rebelbabel, ktorá je známa tým, že chodí po svete a vždy sa spája s miestnymi dychovkami a tie zapojí do svojich hiphopových koncertov a konceptov.

St. Vincent

Urpiner 23:00

Odkedy spravila spoločný album s Davidom Byrnom, všímam si ju viac. Páči sa mi jej irónia smerom k popu a k veciam spojeným s popkultúrou. Veľmi sa teším na jej koncert.

Mitch & Mitch

Orange stage 16:00

Keď si ich pustíte z nahrávky alebo na videu, asi vás to neohúri, ale naživo je jedna z najlepších kapiel, aké som videl za celý svoj život. Tak vtipnú komunikáciu s publikom som ešte nezažil, je to pohrávanie sa s rokenrolom, worldmusic a všetkým možným, ale naozaj famóznym

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Festival Pohoda

Kultúra

Teraz najčítanejšie