Denník N

Zaželajme si skutočné leto

Želám ľuďom leto bez politiky. Na Slovensku sa politika tak intenzívne dostala do každodenného života občanov, že mi to pripadá až škodlivé.

Autor je predseda Mosta-Híd, podpredseda NR SR

Leto je pozitívnym ročným obdobím. Nielen pre žiakov a nielen pre tých, čo majú prázdniny, ale som presvedčený o tom, že pre každého. Nemyslím si, že by občanov Slovenska zaujímalo, čo budem robiť v lete ja. Tým, čo venujú pár minút prečítaniu týchto riadkov, by som rád povedal, čo želám občanom Slovenska.

Želám im leto bez politiky. Na Slovensku sa politika tak intenzívne dostala do každodenného života občanov, že mi to pripadá až škodlivé. Nie je predsa možné, aby každý deň boli ľudia atakovaní vulgárnym spôsobom s politickými senzáciami a zvyčajne negatívnymi správami.

Želám im sociálne siete na skutočné diskusie s priateľmi. Bez hejtov, nadávok, hoaxov a trollov.

Želám im priestor na hlbšie zamyslenie sa nad tým, či je možné uveriť všetkému, čo čítam, a každému, kto hovorí to, čo chcem počuť.

Želám im poznanie, že život nie je o politike a politikoch, o heslách a statusoch, ale o dennodenných radostiach a starostiach. Že svet nie je čiernobiely, ale má svoje odtiene hodné povšimnutia aj pri prevládajúcom kriku. Že niekedy je dobré vypočuť si rozdielne názory a vytvoriť si vlastný.

Želám občanom Slovenska poznanie, že napriek nedostatkom, ktoré sprevádzajú náš každodenný život, sa na Slovensku žije dobre.

Želám občanom Slovenska, aby prežili leto plné oddychu a nabratých síl. Nadobudnutého presvedčenia, že veci sa môžu meniť a zmeniť vtedy, ak na tom budeme pracovať všetci. Každý na svojom mieste a v rámci svojich síl, možností a schopností.

Ja som presvedčený o tom, že sa to dá a musí. Prajem pekné, úprimné a zdravé leto všetkým.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie