Denník N

Smer sa dištancuje od kampane, ktorá mu pripisuje zásluhy za Nesrovnalove opravy ciest v Bratislave

Plagáty s logom Smeru, strana tvrdí, že s nimi nič nemá. Foto – FB
Plagáty s logom Smeru, strana tvrdí, že s nimi nič nemá. Foto – FB

Plagáty s logom Smeru Bratislavčanom pripomínajú, že obnova ciest v hlavnom meste je financovaná z peňazí vlády. Strana si ich neobjednala.

Nalepené na autobusových zastávkach či vysprejované na chodníkoch. Bratislavčania mohli v posledných dňoch naraziť na reklamy s logom Smeru, ktoré najsilnejšej vládnej strane pripisovali zásluhy za opravy ciest, do ktorých sa v poslednom čase a pred komunálnymi voľbami pustil bratislavský magistrát.

„Obnova ciest a infraštruktúry v Bratislave je financovaná z prostriedkov vlády Slovenskej republiky,“ píše sa na vizuáloch, ktoré sa v hlavnom meste objavili.

Kampaň akoby na prvý pohľad súvisela s masívnymi opravami hlavných cestných ťahov, ktoré vo februári tohto roka ohlásil bratislavský primátor Ivo Nesrovnal. Opravili napríklad vyťažené ulice ako Bajkalská či Pražská.

Zo šestnástich miliónov eur na opravy išlo deväť miliónov z dotácií, ktoré dostalo mesto od vlády.

Nápisy s logom Smeru, strana tvrdí, že s nimi nič nemá. Foto – FB

Smer: Dištancujeme sa od týchto aktivít

Kampaň vyvolala veľké debaty na Facebooku, napríklad na stránke Bratislava aktívne proti vizuálnemu smogu. Ľudia kritizovali, že tieto vizuály pripisujú Smeru zásluhy za opravy v skutočnosti platené z verejných peňazí.

Smer tvrdí, že si žiadnu takúto kampaň neobjednal.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komunálne voľby 2018

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie