Denník N

Kiska na Pohode menoval štyroch prezidentských kandidátov, ktorých považuje za dobrých

Andrej Kiska na Pohode v roku 2018. Foto N – Tomáš Benedikovič
Andrej Kiska na Pohode v roku 2018. Foto N – Tomáš Benedikovič

Andrej Kiska v prezidentskom súboji podporil Roberta Mistríka, Zuzanu Čaputovú, Františka Mikloška a možného kandidáta KDH Mariána Čaučíka.

Súčasný prezident Andrej Kiska v debate na festivale Pohoda menoval štyroch prezidentských kandidátov, ktorých považuje za dobrých.

„Sú štyri mená, za ktorých by sme sa asi nehanbili a mohli by dobre reprezentovať našu krajinu. To sú Robo Mistrík, Zuzka Čaputová, Fero Mikloško a uvidíme, či bude kandidovať Marián Čaučík,“ povedal prezident na Pohode. Kiska verí, že sa títo kandidáti na záver dohodnú a dajú podporu jednému, „za ktorého sa všetci postavíme“.

„Ak sa toto stane, ak sa dohodnú, verím tomu, že takto o rok budeme mať úžasného prezidenta,“ povedal a zopakoval, že mieni v politike zostať.

„Na Pohode som poslednýkrát ako prezident. Ale zostanem aktívny v politickom živote. Musíme zmeniť politickú mapu Slovenska, musíme vrátiť Slovensku, čo si zaslúži. Ideme do toho a verím, že to dáme,“ vyhlásil.

Prezident: Treba prevziať moc

Kiska presné detaily o tom, ako si predstavuje svoju politickú budúcnosť, nepovedal. „Treba prevziať moc. Treba do politiky dostať slušných, čestných a schopných ľudí,“ odpovedal. „Keďže sme parlamentná demokracia, potrebujeme prevziať moc. Toto je naša úloha, toto musíme spraviť.“

Prezident teda nepovedal, či plánuje založenie vlastnej strany či politického subjektu, pod ktorým by sa zjednotili niektoré existujúce strany. Hovorí sa najmä o strane Spolu Miroslava Beblavého a Progresívnom Slovensku.

„Spektrum politických strán, ktoré je, dáva priestor, aby ľudia, ktorí majú chuť voliť, si našli svoj segment. Dôležité je, aby na záver neprepadli hlasy,“ povedal.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Festival Pohoda

Prezidentské voľby 2019

Slovensko

Teraz najčítanejšie