Denník N

Exministerka spravodlivosti Petríková sa má ospravedlniť sudcovi Babjakovi

Foto - tasr a N
Foto – tasr a N

Sudkyňa Najvyššieho súdu Viera Petríková má písomne priznať, že svojimi výrokmi neoprávnene zasiahla do práv na ochranu osobnosti sudcu Juraja Babjaka.

Exministerka spravodlivosti a terajšia sudkyňa Najvyššieho súdu Viera Petríková sa musí písomne ospravedlniť sudcovi Krajského súdu v Banskej Bystrici Jurajovi Babjakovi a priznať, že svojimi výrokmi  neoprávnene zasiahla do jeho práv na ochranu osobnosti. Rozhodol o tom v stredu Okresný súd v Banskej Bystrici.

Podľa verdiktu stačí, aby Petríková poslala Babjakovi ospravedlnenie listom. Nemusí sa mu teda ospravedlniť v pléne parlamentu, kde výroky proti Babjakovi predniesla a podľa súdu sa ani jej nemusí ospravedlniť Gábor Gál, ktorý je dnes ministrom spravodlivosti, ako to žiadal Babjak.

Babjak nechcel od Petríkovej peniaze, pretože ako povedal, česť sa nedá vyjadriť v peniazoch. Žiadal len ospravedlnenie za to, že ho na pôde parlamentu postavila do radu skorumpovaných sudcov.

Rozhodnutie Okresného súdu v Banskej Bystrici nie je právoplatné. Babjak aj Petríková sa môžu proti nemu odvolať.

Nekritizovala, ale kriminalizovala

Bývalý sudca Ústavného súdu Babjak sa s bývalou ministerkou spravodlivosti Petríkovou súdi už osem rokov a dnes je opäť takmer na začiatku. Najvyšší súd totiž

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie