Denník N

Peniaze za jeho prestup zachránili otcovu slepačiu farmu. Ivan Perišić zabezpečil postup Chorvátska do finále MS

(AP Photo/Vadim Ghirda)
(AP Photo/Vadim Ghirda)

Včera sa mu na ihrisku najskôr nedarilo, ale potom v semifinále proti Anglicku vyrovnal a prihral aj na víťazný gól Mandžukića v predĺžení. Ivan Perišić patrí k najspoľahlivejším hráčom Chorvátska, hoci ho kedysi kritizovali.

Chorváti pred štartom turnaja nepatrili k najväčším favoritom, no hovorilo sa, že by v Rusku mohli ísť ďaleko. Pre krajinu s viac ako 4-miliónovou populáciu je premiérový postup do finále svetového šampionátu obrovským úspechom.

V semifinále proti mladému tímu Anglicka sa však zverenci Zlatka Dalića veľmi dlho trápili. Na konci prvého polčasu boli radi, že prehrávali iba rozdielom jedného gólu. Ivan Perišić vôbec nehral dobre, strácal lopty, nedokázal sa presadiť cez krajné priestory a nepomáhal ani smerom dozadu. Až do svojho presného zásahu bol najhorším hráčom na ihrisku.

Po vyrovnávajúcom góle sa okrem Perišića zmenila aj hra celého chorvátskeho tímu. Angličania zrazu robili veľké chyby v obrane a nevedeli sa dostať do šancí. Naopak, Chorváti si niekoľko vynikajúcich vypracovali, a pretože ich nepremenili, zápas sa dostal do predĺženia.

Chorvátsko hralo predĺženie aj v dvoch predchádzajúcich dueloch vyraďovacej fázy proti Dánsku a Rusku, ale na dobre pripravených Angličanov fyzicky stačilo. Unavený Perišić sa s bolesťou chytal za nohy, no

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MS vo futbale

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie