Denník N

Prečo polícia nemá záujem o Kosíkovu výpoveď?

Ľuboša Kosíka z kauzy únos odsúdili na Špecializovanom trestnom súde za podvod so zmenkou. Foto N - Tomáš Benedikovič
Ľuboša Kosíka z kauzy únos odsúdili na Špecializovanom trestnom súde za podvod so zmenkou. Foto N – Tomáš Benedikovič

Všade inde by už za Kosíkom vyštartovali kompetentní vyšetrovatelia a polícia a prokuratúra by našli spôsob, ako získať Kosíkovu výpoveď.

Autor je publicista, v rokoch 2010 až 2012 bol poradcom Ivety Radičovej

Po zrušení Mečiarových amnestií som na inom mieste napísal, že víťazná eufória nie je namieste, a to ani v prípade opozície. Bez ohľadu na to, akým spôsobom boli Mečiarove amnestie zrušené, namieste je otázka, prečo sa vo veci ďalej nič nerobí. Zrušenie amnestií by nemalo byť samoúčelné, ale malo (by) otvoriť dvere spravodlivosti. V nadväznosti na zrušenie amnestií by to mala byť veľká výzva a téma aj pre demokratickú opozíciu.

Spravodlivosť a vyvodenie zodpovednosti za zavlečenie Michala Kováča ml. za účasti štátnych orgánov Slovenskej republiky a objasnenie vraždy Róberta Remiáša sú práve tým, k čomu by malo zrušenie amnestií viesť. Potvrdzujú sa však skeptické názory, že za bezprecedentné činy nik neponesie zodpovednosť.

Postaviť pred súd zopár vtedajších pešiakov by nič neriešilo. Dokonca by to bolo pre vládnu moc kontraproduktívne, pretože v takom prípade by sa verejnosť dožadovala trestu pre „veľké ryby“. Lenže postaviť odrazu pred súd práve konštruktérov zavlečenia by najmä vzhľadom na oligarchické a biznisové prepojenia bolo pre Smer a SNS priveľkým rizikom. Bugárovci potrebujú za každú cenu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ľuboš Kosík

Komentáre

Teraz najčítanejšie