Denník N

Slovenská spojka Putinových vlkov prehovorila: Poznám sa s každým, s Kaliňákom i s Kollárom

Nová „pevnosť“ Jozefa Hambálka pri Dolnej Krupej a jej šéf pri jednej z ciest do Ruska.
Nová „pevnosť“ Jozefa Hambálka pri Dolnej Krupej a jej šéf pri jednej z ciest do Ruska.

Putinov motorkársky klub našiel na Slovensku veľmi cenného spojenca. Trnavský podnikateľ Jozef Hambálek pozná politikov, udržuje kontakty so Slovenskými brancami a zároveň je dôležitý pre štát.

Trnavský podnikateľ Jozef Hambálek zažil nedávno chvíle triumfu. Na motorkárskom zraze v Rusku vystúpil po boku miestnej hviezdy, vodcu motorkárskeho klanu Noční vlci Alexandra Zaldostanova. Vysoký päťdesiatnik, ktorý sa nechá prezývať chirurg, uviedol Hambálka na pódium. Spoločne potom pózovali s ruskou vlajkou.

Keď túto jar cestovali Noční vlci po krajinách strednej Európy, Hambálek nahral pre „chirurga“ krátke video. „Pozdravujem, chirurg, sme v Európe. Pozri, koľko motocyklov, koľko klubov, koľko ľudí je tu,“ hovoril nadšene Hambálek jednoduchou ruštinou.

Video hudobne podfarbil ruským maršom. Po krátkom pozdrave sa prešiel medzi motorkármi, aby ich ukázal vodcovi svorky.

Zaldostanov, chránenec prezidenta Vladimira Putina, mohol skupinu v tej chvíli sledovať už len cez internet. Západ ho totiž považuje za nežiaducu osobu, ktorá nemôže prekročiť hranice Európskej únie.

Zaldostanov tak Hambálkovo video aspoň zverejnil na svojom facebookovom profile, vďaka čomu ho videli desaťtisíce Rusov.

Video: Jozef Hambálek zdraví z Európskej únie „chirurga“ 

Jozef Hambálek je muž, ktorý má rád motorky, Rusko i vojenskú techniku. Tieto svoje vášne najnovšie pretavil do veľkolepého projektu, ktorý vzniká kúsok od Trnavy pri dedine Dolná Krupá.

V bývalých priestoroch poľnohospodárskeho družstva vybudoval komplex, kde je zázemie pre motorky, staré automobily, upravený terén pre motokrosy či spoločenská miestnosť.

„Dvadsaťpäť rokov robím motorkárske zrazy. Doteraz som si musel priestory prenajímať, teraz som sa rozhodol mať svoje vlastné. Areál bude slúžiť mojej firme a na rôzne spoločenské eventy,“ vysvetľuje Hambálek.

V areáli parkuje aj niekoľko starších obrnených vozidiel, ktoré

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Noční vlci

Slovensko

Teraz najčítanejšie