Denník N

Aj rodičia majú právo na randenie, lenže ako to zariadiť, keď je dom plný detí

Foto - Flickr.com/Trysil
Foto – Flickr.com/Trysil

Páry s malými deťmi, ktoré pravidelne randia, sa menej rozvádzajú. Tu je sedem tipov, ktoré vám pomôžu zariadiť si rande a aj si ho užiť.

Píše Whitney Pipkinová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Vyjsť si len tak na rande so svojim vlastným manželom bolo kedysi celkom jednoduché, stačilo si iba objednať stôl v reštaurácii. No odkedy nám doma behá pár malých detí, dostať sa z bytu je nielen veľmi náročné, ale kvôli pestúnkam aj drahé. Večer sprevádzaný vysokými očakávaniami tak máte pokazený často ešte skôr než sa vôbec začne.

Po tom, čo sa nám vlani narodilo druhé dieťa, dohodli sme sa, že budeme randiť častejšie. Rýchlo sme si na to zvykli, aj keď sme pochopili, že nám to už dávno nejde tak dobre ako v minulosti.

Nenechali sme sa odradiť všetkými tými prekážkami v podobe vecí, ktoré sa mohli pokaziť (aj sa pokazili) a rozhodli sme sa, že sa z nich poučíme. Veď aj experti tvrdia, že manželským párom, ktoré si vyjdú von aspoň raz za mesiac, hrozí menšie riziko rozchodu.

Tieto večerné schôdzky sú ešte dôležitejšie, ak máte doma aj deti, pretože páry, ktoré pravidelne randia, lepšie komunikujú a menej sa hádajú.

Keďže sme si povedali, že to dotiahneme až do konca, začala som si do mobilu zapisovať nápady, ktoré vychádzajú z mojich skúseností aj z rád expertov. Tu je sedem tipov ako randiť, keď máte doma malé deti.

1. Rezervácie radšej nerobte

Rezervácie so sebou prinášajú očakávania. Posledné, čo rodičia potrebujú, je nejaké ďalšie fantazírovanie o tom, čo sa stane, keď vytiahnu päty z domu.

Okrem toho, dostať sa niekam načas, keď máte doma deti, je podľa mojich skúseností nemožné. S každým ďalším dieťaťom v rodine táto pravdepodobnosť klesá o 15 minút. Berte do úvahy aj to, že opatrovateľky majú často veľmi vágnu predstavu o dochvíľnosti. Radšej sa teda vyberte niekam, kde rezerváciu nepotrebujete.

2. Nevyhľadávajte zbytočný prepych

Iste, rozumiem tomu, ak sa chcete na schôdzku pekne obliecť. No formálna štvorchodová večera môže pôsobiť trochu zvláštne, keď ste si len pred chvíľou z vlasov vyčesávali detské zvratky. Oblečte si, čo chcete, choďte kam chcete, som si istá, že zapadnete.

3. Správajte sa ako zamlada

Smejte

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodičovstvo

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie