Denník N

Diváci na nich bučia, ale tím Sky smeruje za ďalším víťazstvom. Možno však nevyhrá Froome

Chris Froome a Geraint Thomas. (AP Photo/Peter Dejong)
Chris Froome a Geraint Thomas. (AP Photo/Peter Dejong)

Najväčšími súpermi tímu Sky na Tour de France sú diváci a Tom Dumoulin.

Keď si cyklista oblieka žltý dres, väčšinou mu diváci nadšene tlieskajú. Na tohtoročnej Tour de France to však neplatí vždy. Vedúceho pretekára Gerainta Thomasa po víťazstve v dvanástej etape na pódiu „vybučali“ fanúšikovia.

Diváci takto reagujú na podozrenia z dopingu a zo systematického zneužívania terapeutických výnimiek. Fanúšikovské protesty však niekedy zachádzajú priďaleko. V priebehu stúpania na Alpe d’Huez sa jeden z divákov snažil takto rozhodiť Chrisa Frooma:

Tento incident je len jedným z mnohých, s ktorými sa jazdci Sky museli v posledných rokoch vyrovnať. V roku 2015 napríklad na Frooma jeden z divákov vylial pohár moču.

Froome stále lídrom?

Bučanie, piskot a útoky divákov sú však zatiaľ najväčšou nepríjemnosťou pre tím Sky na tohtoročnej Tour de France. Celkové poradie vedie Geraint Thomas, na druhom mieste je so stratou minúty a 39 sekúnd Chris Froome.

V najsilnejšom tíme posledných rokov tak vznikla zaujímavá situácia. Za lídra bol pred štartom Tour de France považovaný Froome, no v Alpách ukázal najväčšiu silu jeho pomocník Thomas. V tíme Sky nastalo niečo podobné už v roku 2012.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tour de France

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie