Denník N

Vydala sa za Róma: Otec ma udrel, keď sa dozvedel, že s ním chodím, strýko nás nechce v babkinom dome

Alojz Klimo - Rodina. Zdroj - Stredoslovenská galéria, SGB/webumenia.sk
Alojz Klimo – Rodina. Zdroj – Stredoslovenská galéria, SGB/webumenia.sk

Ľubomíra Horváthová rozpráva, aké to je, keď sa biela žena zamiluje do Róma.

Ľubomíra Horváthová (24) zo Spišskej Novej Vsi nežije ako väčšina jej rovesníčok. V osemnástich sa prvýkrát vydala, ale po pár mesiacoch od muža odišla aj s dieťaťom, pretože ju týral. Presťahovala sa do neďalekej dediny Rudňany. Čoskoro spoznala suseda Stanislava. Bola to láska na prvý pohľad.

Okamžite vedela, že to je muž, s ktorým chce žiť. Vôbec pre ňu nebolo podstatné, že je Róm. Jednoducho – rozumeli si. Celkom inak sa na to pozerala jej rodina. Ľubomíra rozpráva, ako si prešli odcudzovaním zo strany vlastného otca a strýka, ako mali problém prenajať si byt a aký život chce pre svoje deti.

Dávaj si pozor: sú hazardní hráči a majú viac žien

Rodina zo strany Ľubomírinej mamy pochádza z veriaceho evanjelického prostredia. Hovorí, že viera v Boha ju veľmi ovplyvnila a vďaka nej sa dokáže v živote posúvať. Jej rodičia sú rozvedení a Stanislava ako Ľubomírinho nového partnera preto spoznali osve a dvoma rôznymi spôsobmi.

Mama a jej rodina ho prijali a neprekážala im jeho etnicita. Ľubomíru varovali len pred dvoma vecami: Rómovia zvyknú hrávať hazardné hry a mávajú akési háremy. Inak k nemu pristupovali ako ku každému inému mužovi, s ktorým by Ľubomíra chodila. Spoznávali ho a „oťukávali“.

Obozretná bola aj Ľubomíra.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie