Denník N

Hlina bol pred Širokého domom sám, o dva týždne tam chce dostať aj protestujúcich

Poslanec Alojz Hlina zatiaľ sám pred Širokého vilou, o dva týždne možno aj s davom protestujúcich. Foto N - Matej Dugovič
Poslanec Alojz Hlina zatiaľ sám pred Širokého vilou, o dva týždne možno aj s davom protestujúcich. Foto N – Matej Dugovič

Poslanec Alojz Hlina chystá pre Váhostav na najbližšie dva pondelky protest na Námestí SNP a pred vilou Juraja Širokého.

Poslanec Alojz Hlina v piatok popoludní postával pred domom Juraja Širokého. Na dodávke rozprestrel transparent, ktorým kritizoval Smer za to, že dlhy Širokého Váhostavu zaplatí verejnosť z daní. Okrem médií sa nikto iný neukázal.

“Nečakal som, že niekto príde, mali sme len brífing, kde sme ohlásili ďalší postup.” V pondelok chcú robiť na Námestí SNP symbolický protest, ktorý má “vygradovať” ďalší týždeň v pondelok pred Širokého vilou.

“To, že sme tu dnes, nie je náhoda. 1. máj je sviatok práce. Ľudia sa tešia, keď majú prácu a na Slovensku sa musia tešiť na dvakrát, že ju majú a druhýkrát, že im ju aj zaplatia. Toto je ten prípad. Ľudia síce mali prácu, ale ešte im niečo chýba.”

Hlina hovorí, že ďalší protest pred Širokého vilou má byť vtedy, keď už podľa sľubu prokurátora majú byť vypočutí všetci štatutári Váhostavu, teda aj Široký.

“Nedá sa vytiahnuť zo štátu miliarda eur na zákazkách a potom sa tváriť, že som nedotknuteľný. V krajinách, kde sú hrdí občania, by ľudia už dávno boli pred jeho domom. Čudujem sa, že sa ľudia čudujú, aj keď sme išli k Pavlovi Paškovi.”

Hlina vraví, že peniaze na dlhy Váhostavu sa zarátajú do deficitu a štát preto bude musieť niekde ušetriť. “Na zdravotníctve, školstve? pýta sa.

Foto N - Matej Dugovič
Foto N – Matej Dugovič

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kauza Váhostav

Slovensko

Teraz najčítanejšie