Denník N

Kočner žiada o prepustenie z väzby, Najvyšší súd tvrdí, že by to išlo len za výnimočných okolností

Marian Kočner pred Najvyšším súdom. Foto N – Tomáš Benedikovič
Marian Kočner pred Najvyšším súdom. Foto N – Tomáš Benedikovič

O prepustení Kočnera z väzby rozhodne sudca Roman Púchovský zo Špecializovaného trestného súdu, ktorý ho pred mesiacom pustil.

Marian Kočner požiadal o prepustenie z väzby, kde už mesiac sedí pre podozrenie z marenia spravodlivosti a falšovania cenných papierov, konkrétne zmeniek v celkovej hodnote 42 miliónov eur, ktoré požaduje od televízie Markíza.

Napísali to topky.sk, portálu to potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. „Väzobne stíhaný M. K. požiadal v druhej polovici júla o prepustenie z väzby. Vec je v štádiu rozhodovania súdom o predmetnej žiadosti.“

O prepustení z väzby bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd, podľa informácie z kancelárie súdu konkrétne sudca Roman Púchovský, ktorý Kočnera naposledy do väzby nevzal. Proti jeho rozhodnutiu môže prokurátor – tak ako sa to už stalo pred mesiacom – podať sťažnosť na Najvyšší súd.

Najvyšší súd: Len za výnimočných okolností

Kočnera do väzby zobral koncom júna Najvyšší súd, keď zrušil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu, ktorý ho najprv do väzby nevzal.

Najvyšší súd sa už vtedy zaoberal aj možnosťou, či by

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie