Denník N

Fico a Kaliňák: vražda, únos a zrada Slovenska

Pomáhať Vietnamu a podieľať sa na útoku na Nemecko je nepochopiteľné z diplomatického, ekonomického, politického aj ľudského hľadiska.

Musí to byť ťažké. Desať rokov neohrozene vládnete krajine. Môžete takmer všetko. A potom zrazu, bez varovania, všetko stratíte. Robert Fico a Robert Kaliňák to teraz cítia takmer denne. Už ich často nik nepočúva, keď chcú hovoriť, čo urobia, zabezpečia, sľúbia. Fico a Kaliňák teraz môžu hovoriť iba o vražde, únose a zrade Slovenska.

Robert Fico blúzni o prevrate, ktorý ho dostal z premiérskeho kresla. V skutočnosti musel odísť, lebo krajina sa za desať rokov jeho vlády dostala do stavu, že tu zabili novinára.

Je jasné, že Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú nedal zabiť on a ani jeho ľudia, dokonca ani tí, ktorí okrem úradu vlády pracovali aj pre mafiu. Fico a Kaliňák sú však politicky zodpovední.

Po všetkých tých škandáloch dnes už len málo ľudí na Slovensku verí, že ich polícia, prokuratúra a súdy hľadajú spravodlivosť. Naopak, vytvorili systém, kde si ich ľudia mohli robiť, čo chcú. To, že na konci je vražda, nebol iste plán, ale ani neurobili nič pre to, aby sa to nemohlo stať.

V prípade únosu vietnamského obchodníka Trinha Xuana Thanha sa zdá, že to dokonca bol plán.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Únos vietnamského občana

Komentáre

Teraz najčítanejšie