Denník N

Nadávať na Babiša a hrať za jeho peniaze? Spevák Tomáš Klus mu vyhlásil bojkot a začali sa pridávať ďalší

Český spevák Tomáš Klus. Foto – TASR
Český spevák Tomáš Klus. Foto – TASR

Obľúbený pesničkár vyvolal nevídanú debatu v českom šoubiznise o tom, či sa dá bojkotovať Babiš, keď v krajine už kontroluje takmer všetko.

Je v poriadku, keď hudobníci, ktorí často kritizujú trestne stíhaného českého premiéra Andreja Babiša, vystupujú na akciách sponzorovaných jeho firmami?

Český hudobník Tomáš Klus je presvedčený, že nie. 

Rozhodol sa preto bojkotovať akcie, ktoré podporujú Babišove firmy, ako aj médiá, ktoré líder hnutia ANO vlastní. Rozhovor s ním si tak nevypočujú poslucháči Radia Impuls, diváci Óčka alebo čitatelia MF Dnes, Lidových novín a Metra. Nebude tak vystupovať ani na festivale Colours of Ostrava, kým ho budú podporovať firmy blízke Babišovi.     

„Babiš je nebezpečný, bol som pokrytec, nemôžem jesť chlieb toho, koho ohováram,“ argumentuje obľúbený český spevák. Neútočí pritom na tých, čo majú iný názor, ale kritizuje sám seba za nedôslednosť a pokrytectvo, keď napríklad poskytol rozhovor pre Óčko a vystupoval na festivale České hrady, ktorého bola televízia partnerom.

Kto sa k nemu pridal

Jeho bojkot Babiša vyvolal na českej umeleckej scéne ohlas a postupne sa k nemu začali pridávať viacerí umelci. Zatiaľ ho podporil

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra, Svet

Teraz najčítanejšie