Denník N

Ako dieťa sa bál vody, jeho zábavná babička mu fandí na twitteri. Mladý Brit posúva plávanie na novú úroveň

Adam Peaty. (AP Photo/Darko Bandic)
Adam Peaty. (AP Photo/Darko Bandic)

Plavecká hviezda má podobne ako slovenský bežec Ján Volko ženskú trénerku a nevie si ju vynachváliť. Jeho zábavná babička mu fandí na twitteri

Aktualizované 18:40 – Peatyho svetový rekord upravili na hodnotu 57,10. Dôvodom bola chyba na meracom zariadení.

Už v polovici prsiarskej stovky bolo jasné, že Adam Peaty sa stane majstrom Európy. Britský plavec je v posledných rokoch kráľom tejto disciplíny a na majstrovstvách Európy v Glasgowe vyhral v novom svetovom rekorde 57,00 sekúnd.

Iba 23-ročný plavec pridal ďalšie zlato do ohromujúcej medailovej zbierky, ktorá zahŕňa aj víťazstvo na olympijských hrách v Riu. Nič z toho však nemuselo byť, ak by neprekonal fóbiu, ktorou trpel ako dieťa.

Peaty, jeden z najlepších plavcov sveta, sa kedysi bál vody. Keď sa mal kúpať, vrieskal od strachu a jeho mama Caroline ho musela nútiť, aby sa umyl. „Adam nenávidel vodu. Zašlo to tak ďaleko, že sme ho museli vziať na lekcie plávania, ten plač bol príliš otravný,“ povedala pre Daily Mail.

Peatyho svetový rekord:

Babička: Dám si pár pív

Peaty začal plávať ako 14-ročný a trénerka Melanie Marshallová ho najskôr zaradila k mladším dievčatám. V jeho otrasnom štýle však videla niečo výnimočné a prinútila ho, aby

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie