Denník N

Robert Fico sa rozhodol zmeniť Smer na extrémistickú stranu

Slovensko má stále relatívne veľkú šancu uchrániť liberálnu demokraciu, ale podmienkou je porážka Fica a jeho predstavy o budúcnosti.

Trvajme na tom, aby sme sa o podiele slovenskej vlády na únose Vietnamca dozvedeli pravdu. Ale mali by sme počítať s tým, že súboj o túto pravdu prerastie do veľkého zápasu o liberálnu demokraciu, ktorý môžeme aj prehrať. Predseda Smeru Robert Fico dal v posledných dňoch jasne najavo, že sa na tento zápas pripravuje s úmyslom ju zrušiť.

Dôvod je jednoduchý: pravda o únose Vietnamca, ktorý vyšetruje nemecká polícia, priamo ohrozuje Roberta Kaliňáka a nepriamo aj Fica. Ich jedinou obranou je túto pravdu prevalcovať mocou, pri ktorej sa však musia udržať. To sa im vo fungujúcej demokracii nepodarí, lebo v nej by museli z politiky odísť, Kaliňák možno aj do väzenia.

Robert Fico poskytol rozhovor mesačníku Extra Plus (to je menej úspešná verzia časopisu Zem a Vek), ktorý si Smer vyvesil na svoju webovú stránku a predseda strany v ňom opísal svoju predstavu, akému Slovensku chce vládnuť.

Nepatria doň

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie