Denník N

Bratislavu čaká dopravný kolaps: čo s tým urobia kandidáti na primátora?

Bratislava bude bez zápch až v ďalekej budúcnosti, keď už aj vy budete cestovať verejnou dopravou. Foto N – Tomáš Benedikovič
Bratislava bude bez zápch až v ďalekej budúcnosti, keď už aj vy budete cestovať verejnou dopravou. Foto N – Tomáš Benedikovič

Bratislavčania v nasledujúcich mesiacoch, možno aj rokoch, budú stáť v dlhých kolónach. Ulice hlavného mesta čaká jedna rekonštrukcia za druhou.

V nasledujúcich mesiacoch sa doprava v Bratislave výrazne zhorší. Primátor Ivo Nesrovnal už koncom júna varoval, že v septembri môže doprava úplne skolabovať. Investičný riaditeľ Jiří Hájek to potvrdzuje a v rozhovore pre Denník N šoférom odporučil na dva roky presadnúť na bicykle či zvážiť MHD.

Už o mesiac by totiž mali začať rekonštrukciu križovatky Prievoz v blízkosti Prístavného mosta. Ide o súčasť obchvatu Bratislavy (projekt D4/R7). Prístavný most je pritom jeden z najvyťaženejších mostov na Slovensku, denne po ňom prejdú desaťtisíce áut.

Okrem toho začnú rozširovať trojpruhovú diaľnicu medzu Trnavou a Bratislavou, čo bude takmer určite znamenať ranné kolóny už na vstupe do Bratislavy.

A uzavretý bude aj významný dopravný ťah na Mlynských nivách, kde budujú novú stanicu a najmä novú podzemnú križovatku.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie