Denník N

Mám 35 rokov a hľadám vážny vzťah. Značka: Vdova s dvomi deťmi

Ilustračné foto - Flickr.com/Christopher Sessums
Ilustračné foto – Flickr.com/Christopher Sessums

Barbora súhlasila, že nám štyri mesiace bude sprostredkúvať svoje zážitky z internetových zoznamiek. Nenašla toho, koho hľadala, ale veľa sa naučila a tento spôsob hľadania partnera nezavrhla.

V apríli tohto roka si Barbora (ani jedno meno v tomto príbehu nie je pravé) založila profil na online zoznamke. Naviedli ju na to kamarátky a aj jej mama, ktorá sa jej už dlhšie snažila niekoho dohodiť. „Taká mladá žena nemá byť čo sama a aj chlapci potrebujú nejaký mužský vzor,“ opakovala.

Hoci Barbora nie celkom zdieľa mamine názory, rozhodla sa to skúsiť, hlavne po tom, čo ju k tomu vyzvali aj manželovi rodičia. Ten pred štyrmi rokmi nečakane tragicky zomrel a odvtedy je so synmi sama. Chlapci boli malí, keď sa to stalo, dnes sú na prvom stupni základnej školy.

Barbora je fotogenická žena s pekným úsmevom a má veľa koníčkov od aktívneho športovania v lete aj v zime cez bytový dizajn až po pravidelné návštevy divadla. „Dievča do voza aj do koča,“ hovoria jej kamarátky. Jej profil mal podľa nich prilákať veľa zaujímavých mužov.

Barbora bola skeptická. „Mám nejaké skúsenosti zo schôdzok, na ktoré ma pozvali kolegovia z práce alebo muži z môjho okolia, zo športového klubu. Už len to, že mám dve malé deti, vnímali ako prekážku. A to dokonca aj takí, čo sa najprv tvárili, že sú s tým v pohode. Bojím sa aj toho, ako budú brať, že som vdova. Znie to v mojom veku zvláštne,“ hovorila v apríli, keď bol jej profil na internete ešte len niekoľko dní a sľúbila, že sa s nami bude deliť o svoje skúsenosti a postrehy.

Dohodli sme sa na troch mesiacoch, napokon z toho boli štyri, lebo v júni bola dva týždne na dovolenke a mala obmedzený prístup k internetu.

Barbora sa rozhodla, že o svojom rodinnom stave nebude zahmlievať. „Slovo vdova urobí prvé dôležité sito. Jasne som tiež napísala, že mám záujem len o vážny vzťah,“ povedala.

Chcela sa tak vyhnúť stretnutiam s mužmi, ktorí nie sú pripravení na solídne partnerstvo, alebo, ako jej niektorí napísali, si chceli „len tak pokecať a zabaviť sa.“

Apríl

Hoci si v zoznamke Barbora vybrala skupinu, do ktorej sa mali prihlasovať ľudia zo záujmom o vážny vzťah, ozvali sa jej aj muži s inými úmyslami.

„Bol aj taký, čo mi napísal, že taká pekná žena si môže len tak užívať a on je teda pripravený sa na to podujať, a poslal mi aj fotky, aby som vedela, do čoho idem,“ spomína si so smiechom Barbora.

Celkovo ju v apríli kontaktovalo 17 mužov. Po prečítaní si ich profilov a komunikácii na internete sa napokon stretla s dvoma z nich.

„Pri rozhodovaní sa s kým sa aj stretnem som si urobila niekoľko vyraďovacích kôl. Odradili ma muži, ktorí o sebe písali veľmi stručne a neurčito, aj takí, čo si pomáhali motivačnými citátmi a celkovo ich vety vyznievali neautenticky. Tým som ani neodpísala. Nebudem zapierať, pozerala som sa na nich aj cez to, či mi na fotografii pripadali atraktívne alebo sympaticky. Mne sa páčia skôr tmavší muži, ale nehovorím, že som rovno vyradila takých, čo boli iný typ. Jednoducho, bolo to o tom, či ma vizuálne zaujal. Ak však nespĺňal nejaké iné kritérium, nepomohlo mu ani to. Už nemám osemnásť,“ hovorí Barbora.

Dvoma „finalistami“ boli Dušan a Martin. Stretnutie s prvým bola „čistá katastrofa“, s 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie