Denník N

Grape ďalej rastie do krásy, je z neho veľký festival novej generácie

Foto - Martina Mlčúchová
Foto – Martina Mlčúchová

Festival na piešťanskom letisku bol tento rok vypredaný takmer 3 týždne dopredu. Dvadsaťtisíc ľuďom, ktorí na Grape prišli, sa predviedol v dobrej kondícii. Svedčí mu prestavaný areál aj overená dramaturgia.

Piatok podvečer, piešťanské letisko. Festival Grape sa pomaly rozbieha. Pri veľkej makete hroznových bobúľ, pomaly už tradičnom festivalovom mieste schôdzok, sa stretnem s kamarátom, čoraz populárnejším slovenským producentom Petijeem.

Rozpráva mi, ako ho cez týždeň seklo v chrbte a ako hľadal v Bratislave okolo desiatej večer pohotovosť (neúspešne, lebo po novom pohotovosti o desiatej zatvárajú).

Píšem to len na ilustráciu toho, aké svety sa pri cestách na Grape stretávajú: ja som tridsiatnik s okruhom kamarátov, s ktorými sa bavíme o bolestiach chrbta, kým Grape je festival, kde – na rozdiel od Pohody – prevládajú ľudia aspoň o desať rokov mladší.

Je už len drobným detailom, že Petijee si problémy s chrbtom privodil na golfe. „Dospeláckejší“ šport už azda ani nemôže byť.

Petijee tento rok Grape otváral. V piatok o druhej popoludní na peknom kruhovom pódiu 365.bank ako vôbec prvý interpret festivalu odohral svoju zostavu a bol prekvapený, koľko ľudí sa už takto skoro prišlo vytancovať a vyskákať.

Ale to súvisí s tým, o čom Grape je. Už po vlaňajšom ročníku sme napísali, že kým na Pohodu môžete ísť aj rozjímať, do Piešťan sa chodí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra, Slovensko

Teraz najčítanejšie