Denník N

Denník N na Instagrame sleduje už 15-tisíc ľudí

Denník N je na Instagrame najvplyvnejším slovenským spravodajským portálom. Komunikovať s mladými čitateľmi redakcii pomáha aj stredoškoláčka.

Denník N už na sociálnej sieti Instagram sleduje viac ako 15-tisíc ľudí. Je tak najpopulárnejším účtom spomedzi slovenských spravodajských portálov, aktuálne dokonca vedie aj nad bulvárnymi médiami.

Účet Denníka N na Instagrame vznikol ešte v roku 2015, avšak bol dlhodobo neaktívny. Aj preto mal ešte na začiatku roka len zhruba 1500 sledovateľov.

Vývoj počtu sledovateľov Denníka N na Instagrame.

Účet Denníka N na Instagrame ožil až tento rok, keď ho začal spravovať Jakub Tomiš (@jakubtomis). Sám oslovil redakciu s ponukou na spoluprácu. „Pustil som sa do toho preto, lebo vnímam, že je potrebné, aby sa k mladým ľuďom dostávali správy z relevantných zdrojov a vo forme, ktorá im je blízka. Záleží mi na tom, aby sa zaujímali o to, čo sa deje v spoločnosti.“

Od júla 2018 pomáha redakcii aj stredoškoláčka Katarína Kopčanová (@katarinakopcanova) z Brezna. „Veľa jej rovesníkov sleduje Instagram @dennikn a chcela náš profil ešte viac priblížiť svojej generácii,“ povedal Jakub Tomiš.

„Robím to, lebo sa zaujímam o žurnalistiku, ktorú mám v pláne aj študovať, a týmto spôsobom som s ňou v priamom kontakte. Takisto chcem, aby sa mladí viac zaujímali o to, čo sa vo svete deje,“ povedala Katarína Kopčanová.

Denne zverejníme na Instagrame zhruba tri až štyri príspevky, okrem toho však aktívne používame aj tzv. stories. Stories sú príspevky, ktoré po 24 hodinách samy zmiznú a sú stále populárnejším spôsobom na zdieľanie obsahu. Facebook odhaduje, že už tento rok ľudia zverejnia viac príspevkov vo forme stories ako bežným spôsobom.

Ukážka stories Denníka N.

Kto sleduje Denník N na Instagrame?

• Až 35 percent sledovateľov Denníka N je z Bratislavy, nasledujú mestá Košice, Praha a Trnava.

• Až tretina followerov je vo veku od 18 do 24 rokov. Pre porovnanie, na Facebooku má Denník N v tejto vekovej kategórii len 10 percent fanúšikov. Žurnalistiku Denníka N sa tak darí dostať k mladším ľuďom a študentom.

• Kým na Facebooku sú fanúšikovia a fanúšičky Denníka N v pomere zhruba 50:50, na Instagrame majú ženy väčšinu, tvoria až 57 percent sledovateľov.

Sledujte nás na Instagrame aj vy. Ak máte nápady na vylepšenie, môžete ich poslať na @jakubtomis alebo nám napíšte do diskusie pod článkom. Ďakujeme.  

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Médiá

Ekonomika

Teraz najčítanejšie